Ecologisch tuinieren

Over heel Vlaanderen en Nederland stellen dit weekend liefhebbers hun ecologische stadstuinen, sier- en moestuinen, boomgaarden en veel meer open tijdens de Velt-ecotuindagen. De focus dit jaar ligt op ecologische onkruidbestrijding.”Het opzet is al lang om ecologisch tuinieren dicht bij mensen te brengen en te tonen hoe het er in de praktijk aan toe gaat, en dat door bij de mensen zelf te gaan kijken”, zegt Barbara Creemers van Velt. “Gezien de actualiteit rond pesticiden kunnen mensen zien hoe ecologische tuiniers zelf het onkruid aanpakken”, zegt Creemers, die de campagne 2020pesticidevrij leidt.

Overstappen naar alternatieven

“Als binnenkort de wet rond is dat zowel verkoop als gebruik van chemische onkruidverdelgers aan banden wordt gelegd, moet iedereen overstappen naar de alternatieven. Daarom wil Velt tonen wat je met (on)kruiden kunt doen: van alternatieven voor bestrijding tot heerlijke recepten in de keuken.”

De robotmaaier specialist!

Bij ons koop je alleen de beste robotmaaiers. Onze specialisten selecteerden de grasrobots met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Robotmaaierpro is een afdeling van Kempeneer, een bedrijf met 62 jaar ervaring in grasmaaien.

Op deze website vindt u met zorg geselecteerde robotmaaiers die uw gazon perfect onderhouden, zodat u meer tijd heeft om te genieten van uw vrije tijd in de tuin.

Accessoires

Robotmaaierpro biedt heel wat accessoires voor uw robotmaaier: om uw toestel veilig op te bergen en vervoeren, of om uw toestel te personaliseren

Robotgrasmaaier-lift

De lift bevindt zich in een plastibox die ingegraven wordt. In rustpositie, ’s nachts bijvoorbeeld, verdwijnt de robot in het gazon, het geheel wordt afgedekt met een synthetisch…